Saturday, November 1, 2008

Pomiar cukru w różnych winach

Moscatel Freegold (Valencia) 12% - czerwone wino słodkie - 7 BLG

El Sol (California) 12% - różowe wino półsłodkie - 2 BLG

Ruby Porto Offley (Portugalia) 18% - czerwone wino słodkie - 5 BLG

Stones Ginger Wine (Australia) 13,8% - białe wino słodkie - 20 BLG (to jest specyficzne wino do kupienia tylko w Australii, aromatyczne, bardzo mocny smak imbiru. Pije się je małymi łyczkami lub w rozcieńczone z wodą, lodem i cytrynką)

Winko własne zrobione z marketowych winogron czerwonych 18% - słodkie - 5 BLG (PYCHA!!!)

Familly Castel - 12% - wino różowe, francuskie - bez określenia cukru na etykiecie - BLG = -2

TIO de la BOTA - 11% - wino różowe, hiszpańskie - półsłodkie - BLG = 3

No comments: