Boczuś do winka :) wg. przepisu Bazylego:
Boczek z morelą i czosnkiem.
Bierzemy dobry kilogram "chudego" boczku i przekrajamy wzdłuż, tak by była wieksza powierzchnia.Czosnek mielimy z morelą, do tej papki dodaje łyżkę stołową piwa tak żeby papka była ciągnąca,następnie solimy,pieprzymy,majrankujemy i smarujemy morelową papką mięsko.Całość delikatnie rolujemy i sznurujemy,układamy w naczyniu i dodajemy dobre pół piwka do boczusia tak żeby sobie pływał,resztę niezwłocznie wypijamy
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy roladę,pieczemy 1,3 na każdy kilogram wagi mięs,poniewarz
dość gruba wyszła rolada.
Tak się prezentuje po zrobieniu:
Saturday, November 22, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment